Обяви за имоти, продажба и отдаване под наем на имоти

Пазарът на имоти във Варна от среден клас се развива доста сериозно в последните няколко месеца, може би най-вече заради частичното излизане от световната икономическа криза. Все повече работещи хора успяват да заделят средства или получават сравнително изгодни заеми за закупуване на имоти от търговските банки и усилено преравят сайтовете за обяви за имоти и във Варна и околностите.

Точно това е правил и Иван Иванов, който след достатъчно дълго преглеждане на обяви за имоти е успял да намери идеалния за него. Само преди две седмици Иван си е купил апартамент във Варненския квартал Младост, точно до автогарата. Апартаментът е среден по размер с неговите петдесет и осем квадрата, а закупуването е струвало на Иван четирисет и две хиляди евро или по седемстотин двайсет и четири евро на квадратен метър.

Иван казва, че е доволен от покупката и от работата на агенцията за недвижими имоти във Варна. Сега той трябва да отдели поне още десет хиляди лева за ремонт на жилището, но вече е горд собственик на тристайно жилище с голям хол, кухня, спалня и още едно сервизно помещение.

Най-много ми харесва терасата, казва Иван, докато подписва последните документи с агента по недвижими имоти. Има чудесна гледка към варненското езеро. Аз много обичам да играя табла и си представям как ще сядам вечер тук с приятели и ще цъкаме табла на фона на тази прекрасна гледка. Така и да ме бият, пак ще ми е кеф, завършва Иван.

Според представителя на агенцията за недвижими имоти Варнаа, който е помогнал на Иван да си намери новото жилище все по-често се работи с представители на средната класа. Купуват си жилище от този среден клас, казва той, като са си заделили и средства за допълнителен ремонт и правят едно наистина чудесно жилище. Това, което основно гледат този тип клиенти е състоянието на самия блок и близостта му до важни комплекси, училища, детски градини и подобни.

Имате ли недвижими имоти във Варна, жилища близо до някой мол или автобусна спирка, то със сигурност няма да бъде много трудна продажбата, особено ако цената е разумна, казва още търговецът на недвижими имоти във Варна.